ZONETERAPEUT ibm

Moduler

Zoneterapiuddannelsen på Institut for Biolologisk Medicin adskiller sig fra andre zoneterapiskoler, fordi den biologiske medicin fra biopatien/naturopatien bliver inddraget på lige fod med den meget vigtige meridianlære og fem-elementsteori, som kineserne gennem 5.000 år har anvendt som deres vigtigste redskab i forståelsen af sundhed og sygdom.

Vi kombinerer således biopati/naturopati og den klassiske kinesiske sygdomsforståelse og alt sammen bliver bundet sammen om hovedfaget, zoneterapien.

Derfor skal du på vores skole uddannes i en række fællesfag sammen med de andre studerende, der læser til biopat/naturopath ibm, urteterapeut ibm og manuel terapeut ibm på Institut for Biologisk Medicin.

Fællesfagene består af følgende moduler:
 • Anatomi, fysiologi og sygdomslære (AFS), 4 moduler der løber over 2 år  læs mere om AFS her
 • Grundlæggende sundhedsteorier
 • Meridianlære
 • Ernæringsterapi, herunder specialviden om vitaminer, mineraler, fedtsyrer og kostplaner
 • Reguleringsterapi, herunder phytoterapi, homøopati, lægemiddellære og kvalitetssikring
 • Immun- og symbioseterapi
 • Kroniske inflammationer og autoimmune sygdomme
 • Klientpsykologi
 • Fascielære og klinisk blik
 • Øreakupunktur
 • Diagnoseterapi, bl.a. brugen af DNA- og mikrobiomtests 
 • Komplementær strategi og functionel medicine
Læs mere om de enkelte moduler HER
 

Fællesfagene tager udgangspunkt i klasseundervisning, webinarer, film, gruppearbejde og store studieanvisninger vil guide dig gennem kompendier, bøger, forskning, opgaver og hovedopgaver, hvor vi på Instituttet følger dig og din læring tæt i forbindelse med opgaveretning.

Samtidigt med at du læser fællesfagene dykker du ned i zoneterapiens verden sammen med underviseren Ann Britt Larsen.

 
Hvad består zoneterapi-uddannelsen af?

Hos os består zoneterapidelen af 9 moduler á 2 dage med praktisk undervisning inklusiv den afsluttende eksamen. Derudover er der al teorien, hvor du efter endt uddannelse er meget tæt på også at kunne blive biopat/naturopath ibm.

Det at blive en dygtig zoneterapeut kræver meget øvelse, hvorfor det er et krav, at du har 50 dokumenterede behandlinger hjemme undervejs i forløbet. 


Du skal afsætte cirka 3 år for at blive uddannet zoneterapeut i biologisk medicin. 

Zoneterapiundervisningen på i alt ni moduler af to dage foregår på lørdage og søndage kl. 09.00-16.00. Modulerne er opdelt i en række logiske moduler. Du lærer at udføre zoneterapi ikke kun forsvarligt, men også i et sådant omfang, at du kan rådgive og vejlede om samspillet mellem muskler og nervesystemet, og du lærer om brugen af specialpunkter til udvalgte problemstillinger. Du lærer at kombinere det hele, så din klient får et regenerationsprogram, der indeholder individuelt tilpassede kostplaner og forslag til kosttilskud og naturlægemidler.

 
Zoneterapimoduler 1-9

Modul 1

Velkomst og grundlæggende zoneterapi samt fordøjelsen.

Opvarmning af foden, venepumpeteknik og de forskellige greb, så foden er klar til behandling. Alle fordøjelsens zoner gennemgås: mund, spiserør, mavesæk, tyndtarm, lever, galde, tyktarm og endetarm.

Modul 2

Luftvejene og immunsystemet

Repetition af zoner fra modul 1.

Luftvejene og immunsystemet: mellemøre, bihuler, næse, svælg, hals, bronkier og lunger samt milt, thymus og lymfesystemet samt immunforsvar i tarmsystem og specialzoner for lymfesystemet.

 

Modul 3

Urinvejene, kredsløb og det endokrine system

Repetition af zoner fra modul 2.

Nyrer og blære samt hele kredsløbet og det endokrine system: hypofyse, hypothalamus, skjoldbruskkirtel og biskjoldbruskkirtel, binyrer og æggestokke samt prostata.

 

Modul 4

Skelettet, musklerne og nervesystemet samt specialpunkter

Repetition af zoner fra modul 3.

Hele skelettet, musklerne og specialpunkter for f.eks. nervesystemet, muskelzoner, vagusnervens betydning for fordøjelsen samt diverse akupunkturpunkter, som kan behandles i kombination med zoneterapi.

 

Modul 5-9

Træne, træne, træne og øve, øve og øve på udefrakommende klienter samt skriftlig og praktisk eksamen.

Efter de ni zoneterapi-moduler har du således bl.a. lært om:

 • Den grundlæggende zoneterapi med meridianlære og fem-elementsteori
 • Fordøjelsen
 • Luftvejene
 • Immunsystemet
 • Urinvejene
 • Kredsløbet
 • Det endokrine system
 • Skelettet
 • Musklerne
 • Nervesystemet
 • Specialpunkter

Zoneterapi-eksamen

Træning med ikke-kendte klienter, hvor du skal gennemføre en hel konsultation på tid. Du bliver øvet i at sammensætte en behandlingsplan for din klient, så vedkommende får så god effekt af zoneterapien som muligt. Alt sammen under supervision af en underviser.

Der er én skriftlig eksamen og én praktisk-mundtlig eksamen. Til den praktisk-mundtlige eksamen bliver du eksamineret af din underviser i zoneterapi, en underviser fra biopat/naturopath-uddannelsen og en censor indenfor zoneterapi, der er uafhængig af Institut for Biologisk Medicin. Begge eksamener foregår på Institut for Biologisk Medicin.

Du modtager dit endelige eksamensbevis som zoneterapeut fra Institut for Biologisk Medicin, når du har bestået eksamenerne i alle fællesfagene samt anatomi, fysiologi og sygdomslære (AFS). 

Hvis skriftlige eksamener afskrækker dig, fx fordi du er dyslektiker, så kontakt os. Vi finder naturligvis en løsning!

 

OBS: Udvidelse af de zoneterapeutiske modul er og fællesfagene er obligatoriske, fordi vi altid er i forvandling og udvikling 

To gange om året, pr. 1. august og 1. januar, kan du møde nyt undervisningsmateriale i zoneterapien og i fællesfagene. Det kan være som følge af fx ny forskning eller ny lovgivning. Det kan betyde, at et fag, som du er i gang med, bliver udvidet med nyt materiale. Det nye materiale vil herefter være en del af den obligatoriske undervisning og være en del af din kommende eksamen. Skulle du have bestået et fag, hvor der efterfølgende er kommet nyt undervisningsmateriale, er det dit ansvar at sætte dig ind i det nye undervisningsmateriale.