ÅBEN FOR ALLE INTERESSEREDE

Kurser

Institut for Biologisk Medicin udbyder kurser, som du kan være med på, selvom du ikke tager hele uddannelsen.
OBS! Begrænset antal pladser.

Kontakt os på administration@biologisk-medicin.dk, hvis du kunne tænke dig, at deltage på et kursus eller har spørgsmål (og ikke allerede er studerende på skolen).

Vi tager fat i en værktøjskasse, som alle behandlere fra Institut for Biologisk Medicin – og andre behandlere – kan få brug for gennem deres virke. Derfor vil du på kursus-holdene møde studerende og behandlere fra andre dele af sundhedsuniverset, som gerne vil snuse til fx ansigtsmassage eller blive klogere på muligheder for at støtte klienten i restitution efter skader. Eller måske blive rigtig gode i babymassage?


Som studerende på skolen:

De udbudte kurser kan du tage undervejs, når de bliver udbudt, og i den rækkefølge, du tænker, giver mest mening for dig. Alle kurser skal dog være fuldført før den endelige eksamen.

Børnebiopat del 1

Sunde børn bli’r stærke voksne

Hvad kan vi egentlig gøre med naturlige midler, hvad kan vi måske og hvad kan vi slet ikke? 
 

I anledning af mit 40 års jubilæum indbyder jeg til GRATIS webinar tirsdag d. 13. august kl. 19.45 – 22, hvor jeg gerne deler ud af alle mine erfaringer om behandling af børn.

 

Foredraget tager dig med på rejsen gennem mit liv med børn, hvorfor man skal bruge eksperter til diagnoser og hvorfor jeg er blevet gråhåret af Facebook.

Som læser af sund-forskning, som behandler og ikke mindst som forældre får du et væld af tips direkte ind i din stue til at skærpe din opmærksomhed, og ikke mindst fokus på et par sygdomme, du ikke vidste fandtes! De vil blive nævnt, så du altid har et rødt flag oppe frem for næsen på de sociale medier.

Jeg åbner også for en flig af min viden om det enteriske nervesystem, om nervus vagus evne til at støtte luftveje og tarmsystem – eller mangel på samme, og hvorfor så mange børn måske får eksem.

Børnebiopat del 2

Strath og stærke unger

Hvad kan vi egentlig gøre med naturlige midler, hvad kan vi måske og hvad kan vi slet ikke?  

I anledning af mit 40 års jubilæum indbyder jeg til GRATIS webinar onsdag d. 21. august kl. 19.45 – 22, hvor jeg gerne deler ud af alle mine erfaringer om behandling af børn.

 

Jeg ved, vi næppe når helt i dybden med alverdens naturlige midler og kosttilskud. Derfor inviterer jeg også til Del 2 d. 21. August kl. 19.45 – 22, hvor jeg gennemgår et af de grundlæggende produkter til børn, nemlig Strath, der verden over har hjulpet børn og voksne i alle aldre.

Det er en hel stribe af fantastiske kurser ud i:

Bevægelseslære, muskelopbygning og komplementær strategi

Restitution – to dage plus kompendier og videomateriale

Her går vi helt tæt på sammenhængen mellem muskler, fascier, skader og musklernes evne til at restituere gennem bevægelse. Vi går i dybden med over- og underspændinger som årsager til kroniske problemer i bevægeapparatet, og der tages bl.a. udgangspunkt i, hvordan du på briksen og ved siden af briksen kan give dine klienter en meget specifik vejledning i, hvordan de kan minimere skader og skabe hurtigst mulig restitution gennem bevægelse og måske styrke underspændte muskler til aflastning af overspændte muskler. Et eksempel er fx manglende spænding i mavemuskler efter graviditet, der kan forplante sig til lændesmerter eller nakkesmerter mange måneder efter graviditet.

 

Bækkenet – én dag plus kompendier og videomateriale

Vi kigger også mere specifikt på et at de mest komplicerede organer, nemlig bækkenet, som på mange måder bærer hele kroppen, men let kan skabe problemer efter et fald, en fødsel eller hormonelle forandringer. Vi får set på bækkensmerter og skæve bækkener, hvor vi både kan henvise til specialister og også hjælpe klienten med lette hjemmeøvelser, der kan lette hverdagen.

 

Det moderne menneskes fysiologi – to dage plus kompendier og videomateriale

Nakken, skuldrene, armene og hænderne vil der også være fokus på, når vi taler om muskelopbygning og samarbejdet mellem kroppens fascier, muskler og nervesystem. De tre komponenter hænger uvægerligt sammen, og vi kigger på de studier og de erfaringer, der er gjort af fysioterapeuter og andre manuelle terapiformer med speciale inden for segmentet: Vi var egentlig engang indrettet til at gå på alle fire, hvordan kan et moderne menneske undgå problemer, siddende på en stol eller i en sofa for mange af døgnets timer?

Hav altid løsthængende eller komfortabelt tøj på i undervisningen, og gerne indendørs sportssko, som du let kan bevæge dig i. Det er langt fra stillesiddende undervisning, vi skal bruge os selv, og vi skal være til rådighed for vores klienter, som ofte har kroniske problemstillinger, der kræver noget ekstra af os.

Ryggen og dens særlige problemstillinger – to dage plus kompendier og videomaterialer

Ryggen som omdrejningspunkt er måske dér, hvor vi mærker smerterne først, men de kan på alle mulige måder være opstået ude i vores muskelkorset, som måske ikke længere er så effektivt til at bære os gennem livet. Vi kigger på ryggens problemer i alle aldre, kigger på, hvilke terapeutiske greb du har på briksen og ved siden af briksen. Du bliver klogere på dine kolleger ud i kiropraktik, osteopati og andre beslægtede terapiformer, så du altid ved, hvornår du skal henvise videre eller måske retur til lægen, så der kan kigges på røntgen og scanninger for patologiske tilstande.


Kinesiotape, restitution, skadesbehandling og hurtig behandling til sportens folk – to dage med kompendier og videomateriale

Du vil møde både motionisten og elitesportsudøveren, du vil møde unge, voksne og ældre, der får skader, som såmænd kan opstå, når vi falder en regnfuld dag med visne blade på fortovet. Eller når vi som mennesker i alle aldre lige skulle give den en ekstra skalle.

Kurset er for dig, der gerne vil give støtte og selvbehandling med hjem til din klient, hvad enten du er massør, zoneterapeut eller akupunktør. Det er en virkelig effektiv metode, og vi skaber to dage, hvor du kommer hele vejen rundt i klienternes problemstillinger, hvor kinesiotape giver mening.

 

Ansigtsmassage – fire dage plus kompendier og videomaterialer

Her handler det for alvor om aktivering af mikrosystemet i ansigtet, og hvad det kan gøre for organismens velbefindende.

CNS – centralnervesystemet

Sanserne – hvordan de fremmes ved trykpåvirkning

Mimik – herunder hvordan ansigtstræk, rynker og udseende påvirkes af tryk

Fascial-muskulaturen – hvordan den kan fremmes, og spændinger kan hæmmes ved trykpåvirkning

Vi tager også fat i forskellige fasciale teknikker, der er direkte relateret til ansigtet.


Baby og børn – to dage plus kompendier og videomaterialer

Så kan det næsten ikke blive mere hyggeligt. Vi får kigget på den lille baby, vi får kigget på barnet, der har fået oparbejdet en kropsholdning, der ikke støtter i leg, sport og motion, vi skaber velvære til nervesystemet gennem berøring og viden om de problemstillinger, der kan være forbundet med tiden efter fødslen og frem til skolealderen.

Vi tager fat på de små muskler, det fine nervesystem, de mange blide bevægelser, der kan skabe ro og lindring til de små organer. På kurset kombinerer vi zoneterapi og massage for babyer, for det giver mest mening, når vi tager hånd om begge discipliner gennem den viden, vi i dag har om fascier og fasciekæder i mikrostørrelse.


Æteriske olier i en fuld kropsmassage – to dage i duftenes tegn

Mange urter flyder nærmest over med aktive stoffer, når de masseres ind i huden. Hvor man bare for 30 år siden tænkte, at de kun kunne påvirke de yderste lag i huden og måske sætte sanserne på spil, når de liflige dufte gennem næse, mund og svælg rammer det limbiske system i hjernen, så ved man i dag, at de mange aktive stoffer fint lader sig optage gennem huden.

Du får en indføring i de vigtigste, de blideste og de olier, der giver mest mening for din klient.
Smertelindring og massage af de indre organer gennem blide bevægelser er nøgleordene.